Viime viikolla tiistaina Jubsu liikkui akupunktion jäljiltä vielä hienosti... mutta...

Keskiviikkona oltiin menossa valkkatunnille, kun Jubsu olikin sitten taas ihan juntturassa. Oli riehunut päivällä tarhassa mutta epäilenpä että palautuminen akupunktiosta oli kuitenkin hitaampaa kuin luultiin ja tuli hieman takapakkia....

Torstaina oli vielä kökön oloinen, mutta tunnin kävelytyksen jälkeen vertyi ok:ksi.

Perjantaina oli vuorossa vapaa koska äipällä oli omia menoja.

Lauantaina ja sunnuntaina treenattiin sitten ihan tosissaan ohjasajoa. Isoja askelia ja vauhdilla ravia ympäri maneesia. Sunnuntaina saatiin jo vähän paremmin laukattuakin ilman turhia köyristelyjä. Jotenkin tuossa ohjasajossa saa paljon enemmän varmuutta meidän yhteistyöhön kun ei itse ole mukana jokaisessa Juban tekemässä säpsyssä, kun etäisyys hevoseen on pidempi.

Sitten päästään tähän viikkoon...

Maanantaina taas pitkästä aikaa kokeiltiin ratsastushommia ja tuntui oikein kivalta. Hiihteli pitkin askelin maneesissa ja oli melko helposti saatavissa kuulollekin.

Tänään oltiin sitten Sarin tunnilla ja olin verkannut valmiiksi noin 40 min - pääosin käynnissä, mutta riittävässä määrin ravia ja laukkapyrähdyksiä.

Tehtiin ensin ympyrällä harjoitusravista ---hitaita--- siirtymisiä käyntiin ja naps takaisin raviin. Sitten vain ravin hidastus ja hitaasti pyyntö isommille askelille. Alkuun lyhyemmillä askelilla vtj ei ihan ollut yhtä nopea kuin otj mutta vertyi sitten siitä. Sitten ensin käynnissä ja sitten harjoitusravissa neliötä avotaivutusmaisesti. Tarkoituksena oli siirtää etuosaa pohkeilla, ei ohjilla/ylävartalolla niinkuin on viime aikoina harjoiteltu... olipas vaikeaa, mutta jubsu suoristui kummasti. :)

Sama homma laukassa. Siinäkin vähän suoristui, mutta oli paljon vaikeampaa  kuin ravissa. Oikeassa kierroksessa ihmeitä sai aikaan se, että uskalsin päästää sisäohjasta enkä jäänyt siihen yhtään kiinni. :) Lopuksi vielä muutama avo ravissa ja tätsä oli niin tyytyväinen. Pääsin itse miettimään omaa istuntaa, kyynärpäitä ja painopistettä alas - jippii. Ja jubsu muisti taas seurata mun istunnan jarrutuksia (laukassa hieman harkiten). Tuli oikein hienoa ravia, liikkui hyvin koko kropastaan.

Nyt vain lisää suoristusharjoituksia... Huomenna vielä treenit jatkuu, sitten olen tylsällä työmatkalla to-la. Sunnuntaina olisi vuorossa Christelin treenit. :)