Sunnuntaina ja maanantaina oli kevyet treenipäivät ja Juba tuntui liikkuvan alusta asti jo isommin ja tasapainoisemmin. Oli jo heti alkuun esim. maanantaina motivoituneen oloinen, kun kävin taluttamassa ulkona alkukäyntejä.

Alkuviikosta treenattiin sitten  taas tosissaan tiistaina. Tehtävänä oli ensin  alkuverkkojen jälkeen mennä käynnissä neliötä, jossa vasemmassa kierroksessa väistätettiin kulmissa takaosaa ulos. Oikeassa kierroksessa en saanut oikein ajatuksesta kiinni. Juban vinouden takia oletan että olisi Kyra-maisesti pitänyt siirtää etuosaa moottorin eteen, mutta ilmeisesti olisi pitänyt ajatella avoa... No mun mielestä toimii paremmin se etuosa takaosan eteen korjaus.

Jatkettiin samaa ravissa siten että kulmiin tuli voltit. Sitten muutama pohkeenväistö, jonka juba meni erittäin lennokkaasti oikeaan, vasempaan ratsastaja jumitti. Lopuksi laukassa voltit ja oikeassa piti koko ajan korjata takaosaa vasemmalle juban kanssa... Itse asiassa mietin nyt että olisiko järkevämpää korjata etuosaa takaosan edelle tässäkin... Laukkatyöskentelyn jälkeen juba oli ehkä hieman väsynyt mutta innoissaan. Ravi oli ihan mieletöntä ja tuntui että koko hevonen leijailee ja ravissa istuminen oli tosi helppoa. Eli ainakin työskentelystä oli varmastikin hyötyä. :) Varmaan tässä nyt kuitenkin pätee se, että hevonen on ensin suoristettava etuosa moottorin eteen ja vasta sitten hevonen voi liikkua oikein takaa eteen. Lopuksi mentiin vielä laukkasalmiakkia, joka tuntui aika kivalta harjoitukselta.

Treenin jälkeen sitten heppa suihkuun. Juba on oppinut jo hyväksymään myös suihkuttamisen keskelle otsaa, joten päähikikin saadaan nykyään hyvin pestyä. Eilen sitten kävin Treen keikan jälkeen vain maasta käsin taluttelemassa Jubaa hiekkatien varsia pitkin noin 40 min. Bot oli selässä, koska ft käski käyttää sitä vielä muutaman päivän, jotta lautasten ongelma saataisiin korjattua. J nautti eväistä matkan varrella. <3

Tänään on ollut ratsastajan laiskotuspäivä. Saatiin seuraa maastolenkille ja käytiinkin oikein ryhmämaastossa kävellen noin 40 min katsastamassa laukkapätkät. Juba oli innoissaan, loukkaantui kun käännyttiin takaisin tallille päin. Olisi halunnut enemmän käydä tutkailemassa maastoja. :) Lopuksi hieman keventelyä ja epämääräistä laukkailua kentällä ja pari hyppyä pienten esteiden (noin 40 cm) yli. Loppukäynneissä Juba oli taas jotenkin outo, kiemurteli ja pysähteli ja mietin että mikä nyt. No kun karsinaan päästiin, niin olikin pissahätä. Ilmeisesti  olisi ollut käymässä pissalle kun hain karsinasta, mutta pissaaminen jäi sillä hetkellä. Lopuksi vielä tehtiin lyhyet venyttelyt. Juba alkaa hyvin jo tarjoilemaan naksutusharjoitusten seurauksena sivulle taivutuksia, joten pitää niitä nyt treenata, koska niiden pitäis auttaa selkälihasten kunnon palauttamiseen. Ja sitten ratsastajaa kutsui kotisohva + kana-tomaatti-couscous. Maha täynnä tässä löhötään ja ehkä :) aamulla lenkille. Nyt vain lepäilyä - ehkä keskiviikon vähäiset unet ja psyk. testit vielä väsyttää... Tässä samalla voi tietenkin suunnitella eväitä ensi viikon piknikille. <3

 

Juba lempipuuhassaan tallin pihanurtsilla: